maanantai 16. kesäkuuta 2008

Terveiset Tampereelta

Puoluekokous oli ja meni, tulokset Keski-Suomen näkökulmasta olivat erinomaiset. Piirimme kansanedustaja Henna Virkkunen valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi. Kokoomusnuorten aloitteista hyväksyttiin salissa mm. negatiivisen tuloveron selvittäminen, työnvälityksen osittainen yksityistäminen ja toisen asteen koulutusta koskenut aloite. Nuorten kannalta harmillista on, että Kokoomusnuorten ja -opiskelijoiden tukema varapuheenjohtajaehdokas Timo Heinonen jäi tasaisessa vaalissa valitsematta, mutta Timon kurssi on joka tapauksessa nousussa ja hänestä kuullaan varmasti vielä.

Keski-Suomen Kokoomusnuorten tekemistä aloitteista kumpaakaan ei ehditty käsitellä, vaan ne siirrettiin puoluevaltuuston käsiteltäviksi. Ahvenanmaan ongelmia ei siis vielä päästy ratkomaan, ja vapauden politiikkaohjelman valmistelukin siirtyy ainakin muutamalla kuukaudella. Puoluevaltuustossa on runsaasti nuoria edustajia, joten keskustelua aloitteista syntyy varmasti. Pyrimme toki lobbaamaan niitä molempia hyvissä ajoin puoluevaltuuston mielipidevaikuttajien suuntaan.

Tampereen puoluekokous antoi runsaasti esimerkkejä mietittäviksi meille Keski-Suomeen, saimmehan puoluekokouksen järjestettäväksemme Jyväskylään vuonna 2010. Vuoden 2011 eduskuntavaaleja edeltävässä puoluekokouksessa nähdään varmasti taas huikea kisa puolueen kärkipaikoista, eikä sovi unohtaa tiukkoja aloitevääntöjäkään.

Ei kommentteja: