sunnuntai 16. elokuuta 2009

Mietteitä strategia seminaarista

Perjantaina 14.8. pidettiin Keski-Suomen Kokoomusnuorten strategiaseminaari. Komealta kalskahtavan nimen takaa löytyy yksinkertainen idea ryhtyä nostamaan koko ks nuorten toiminta tasolle jossa nuoret toimivat voimatekijänä koko maakunnan alueella. Kokoomuksen voittokulku maanlaajuisissa vaaleissa ei ole tuonut Keski-Suomen maakunnan tasolla uutta voimaa kuin muutamassa kunnassa. Näissä kunnissa kokoomuksen menestyksen takuuna on ollut vuosia sitten tapahtunut kokoomusnuorten toiminnan tason nousu. Tämä muutos on kyettävä hyötykäyttämään koko maakunnan laajuisesti.

Strategiaseminaarin osanotto oli runsas ja uskoisin että tekemämme työ auttaa piiriä keskittymään pitkällä aikavälillä toimintaan joka varmistaa pitkän aikavälin menestyksen. Piirin pitkäaikainen kehitys vaatii tavoitteita ja työtä, mikä sinänsä ei yllätä ketään. Toisaalta seminaarin tuloksena alleviivattiin tarve luoda piirille poliittinen ohjelma ja sitoa tavoitteet konkreettisiksi toimintaohjeeksi.

Piirin on kyettävä pitkällä aikavälillä antamaan jäsenilleen, valtuutetuilleen ja suurelle yleisölle haasteita ja poliittista sisältöä tavoitteista sekä konkreettisesta arvomaailmasta. Wille Rydmanin analyysiin yhtyen taloudellinen taantuma vaatii uutta poliittista sisältöä koko puolueen ilmeeseen. Keski-Suomessa taloudellinen taantuma on oikeasti alkanut jo vuosia sitten, joten ehkä koko puolueen ilmeen muutos tarjoaa uuden mahdollisuuden nostaa puolueen yleinen arvostus uudelle tasolle.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä nyt aloitettu strategiatyö tuo tullessaan jokapäiväiseen toimintaan.

Yksityisesti ajatellen,

Mikko Oksanen
Piirihallituksen jäsen

1 kommentti:

Hannu Murisoja kirjoitti...

Oli kyllä kova ohjelma perjantaina, suuret kiitokset vielä kaikille osallistuneille. Keski-Suomen nuorten piirille löydettiin selkeät nuotit toiminnan kehittämiselle konkreettisine tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Työ ei kuitenkaan ole vielä valmis, vaan paljon on vielä tehtävää. Paraskaan suunnitelma ei ole mitään, ellei sitä saada käyttöön. Piirihallitus tulee käsittelemään strategiaa pikimmiten. Tämän jälkeen hommaa käydään läpi mahdollisimman monessa tapahtumassa ennen varsinaista piirikokousta, jossa strategia on tarkoitus hyväskyä.

Perjantaina saatiin todella paljon aikaan, tästä on erittäin hyvä jatkaa syksyyn!